De belofte van een vrij en gelukkig leven: hoe maak je dat ooit waar in een woonzorgcentrum?

Dat het kan blijkt in Sydehem, een woonplek ingericht volgens het concept kleinschalig wonen. In 2018 werd een grote renovatie afgerond, waarin zorg-professionals de hoofdrol speelden.

Geen vrijheid beperkende maatregelen: Dwalen kan en mag in Sydehem. Voor de bewoners ontstaat er geen onveiligheid of onrust, want de logica zit in het huis ingebakken. Bijvoorbeeld door de verschillende beleefhoeken, die de bewoners helpen de eigen regie op hun leven te nemen, waar dat kan.

Collega’s hebben bij het vernieuwen van Sydehem een actieve rol gespeeld. “Ik zag het als een mooie kleurplaat die ik zelf mocht invullen, zegt woonbegeleider Patty Ruikes. “Echt een verdieping van mijn vak, die ik in mijn hele verdere loopbaan meeneem.”

Ze kunnen lopen en zitten waar ze willen. Daarnaast komen door de beleefhoeken ook oude herinneringen en prikkels terug.

Lees meer over dit onderwerp op onze website.

DWALEN
KAN EN MAG
IN SYDEHEM

Benieuwd naar het resultaat en naar Patty’s ervaring? 


Bekijk de film

Wie wij zijn

Verloop drukkerij is een modern bedrijf met oog voor communicatie. In onze reclamestudio geven onze vormgevers op creatieve wijze vorm aan de wensen en ideeën van de klant. Het aantal lezers van digitale media wordt steeds groter. Voor Verloop drukkerij is dit aanleiding om onze dienstverlening uit te breiden met online publicaties.
Volledig scherm